H Μεγάλη Αρκάνα - Συμβουλές


Ενσωματώστε τις συμβουλές της Μεγάλης Αρκάνα στην καθημερινή σας Ταρώ εξάσκηση κι ανακαλύψτε τα βαθιά μαθήματα που αντιπροσωπεύει κάθε κάρτα και το πώς αυτές οι διαχρονικές διδασκαλίες μπορούν να εμπνεύσουν και να κατευθύνουν την προσωπική σας ανάπτυξη.

Εφαρμόζοντας τη διαχρονική σοφία της Μεγάλης Αρκάνα στην καθημερινότητά μας, διαπιστώνουμε ότι οι κάρτες προσφέρουν όχι μόνο χρήσιμα μαθήματα ζωής αλλά και πρακτικές συμβουλές για την κάθε μέρα. Είτε πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων, τη διαχείριση αλλαγών ή απλά την εύρεση χαράς μέσα στις καθημερινές προκλήσεις, η Ταρώ παρέχει πλούσια καθοδήγηση για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής.


0. Ο Τρελός σαν συμβουλή: «Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες με παιδική περιέργεια. Είτε πρόκειται να δοκιμάσετε ένα νέο εστιατόριο, να ξεκινήσετε ένα χόμπι ή απλά να ακολουθήσετε μια διαφορετική διαδρομή στις καθημερινές σας μετακινήσεις, να είστε ανοιχτοί στο άγνωστο με ενθουσιασμό και χωρίς προκαταλήψεις».

1. Ο Μάγος σαν συμβουλή: «Χρησιμοποιήστε τους πόρους και τις δεξιότητές σας για να δημιουργήσετε ευκαιρίες. Οργανώστε τον χώρο εργασίας σας, μάθετε μία νέα δεξιότητα ή μία εφαρμογή που μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητά σας ή εφαρμόστε τα ταλέντα σας σε κάτι που θέλετε ν' αναπτύξετε. Έχετε τη δύναμη να μεταμορφώσετε τη ζωή σας με τη δύναμη της θέλησης».

2. Η Αρχιέρεια σαν συμβουλή: «Ακούστε την εσωτερική σας φωνή στις καθημερινές αποφάσεις. Είτε αισθάνεστε αβέβαιοι για μια σχέση, μία κοινωνική συνθήκη ή ακόμα κι αν ετοιμάζεστε να κάνετε μια αγορά; εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας για να σας καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή».

3. Η Αυτοκράτειρα σαν συμβουλή: "Φροντίστε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Μαγειρέψτε ένα θρεπτικό γεύμα, περάστε χρόνο στη φύση ή διακοσμήστε τον χώρο σας για να τον κάνετε πιο φιλόξενο. Η δημιουργικότητα και η φροντίδα εμπλουτίζουν τη ζωή σας και τη ζωή των άλλων».

4. Ο Αυτοκράτορας σαν συμβουλή: «Καθιερώστε δομή στην καθημερινή σας ζωή. Είτε πρόκειται για τον καθορισμό μιας ρουτίνας, την οργάνωση των οικονομικών σας ή την ανάληψη ηγετικού ρόλου στην εργασία ή στο σπίτι, η σταθερότητα κι η τάξη είναι οι σύμμαχοί σας».

5. Ο Ιεροφάντης σαν συμβουλή: «Τιμήστε τις παραδόσεις και μάθετε από το παρελθόν. Ξαναδιαβάστε ένα παλιό ημερολόγιο, δοκιμάστε μία  οικογενειακή συνταγή, καθιερώστε μία εβδομαδιαία συνάντηση με φίλους ή αναζητήστε καθοδήγηση και σοφία από αυτούς που έχουν περισσότερη πείρα απο σας. Οι παραδόσεις μας συνδέουν με τις ρίζες μας αλλά και μεταξύ μας».

6. Οι Εραστές σαν συμβουλή: «Κάντε επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις πραγματικές ανάγκες σας στις σχέσεις, στην καριέρα ή ακόμα και τις καθημερινές σας συνήθειες. Είσαστε σ' ένα σταυροδρόμι και η απόφαση που θα πάρετε τώρα, θα έχει καρμικό χαρακτήρα. Η αυθεντικότητα στις επιλογές σας είναι αυτό που προάγει την αρμονία και την ολοκλήρωση».

7. Το Άρμα σαν συμβουλή: «Η εστίαση και η αποφασιστικότητα οδηγούν στην επιτυχία. Θέστε σαφείς στόχους για την ημέρα σας, αντιμετωπίστε τις προκλήσεις κατά μέτωπο και παραμείνετε πειθαρχημένοι. Εξισορροπήστε τα αντίθετα όσο καλύτερα μπορείτε . Η δύναμη της θέλησής σας είναι το άρμα που σας οδηγεί στη νίκη».

8. Η Δύναμη σαν συμβουλή: «Προσεγγίστε τις δυσκολίες με υπομονή και συμπόνια. Είτε πρόκειται για κάποιο δύσκολο συνάδελφο, την εκπαίδευση ενός κατοικίδιου ή την αντιμετώπιση ενός προσωπικού προβλήματος, η καλοσύνη κι η εσωτερική δύναμη θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα».

9. Ο ερημίτης σαν συμβουλή: «Εκτιμήστε τη μοναξιά και τον προβληματισμό. Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας , διαλογιστείτε, διαβάστε ή απλά παραμείνετε για λίγο σιωπηλοί. Οι μοναχικές στιγμές επαναφορτίζουν το πνεύμα σας κι εμβαθύνουν την κατανόησή για τον εαυτό σας και την πορεία σας».

10.  Ο Τροχός της τύχης σαν συμβουλή: "Προσαρμοστείτε στις αλλαγές με χάρη. Τα σκαμπανεβάσματα της ζωής, οι αλλαγές στις σχέσεις ή στην εργασία,  τα απροσδόκητα γεγονότα, είναι όλα μέρος του ίδιου κύκλου. Αποδεχθείτε τη φυσική ροή των πραγμάτων και μάθετε από την κάθε διαφορετική φάση».

11.  Η Δικαιοσύνη σαν συμβουλή: «Αναζητήστε δικαιοσύνη κι ισορροπία στις καθημερινές σας αλληλεπιδράσεις. Είτε πρόκειται για την επίλυση μιας διαφωνίας, τη λήψη μιας απόφασης που επηρεάζει και άλλους ή τη διασφάλιση ότι δίνετε και λαμβάνετε εξίσου στις σχέσεις σας, αφήστε τη δικαιοσύνη να καθοδηγήσει τις ενέργειές σας».

12. Ο Κρεμασμένος σαν συμβουλή: «Μερικές φορές, η πρόοδος απαιτεί μια παύση. Εάν αισθάνεστε κολλημένοι, αλλάξτε την προοπτική σας. Χαλαρώστε για ν' αποκτήσετε διορατικότητα ή ακολουθήστε μια διαφορετική προσέγγιση στις συνήθεις εργασίες σας. Μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να δείτε τα πράγματα από μια νέα οπτική γωνία».

13. Ο Θάνατος σαν συμβουλή: «Αποδεχθείτε αυτά που τελειώνουν ως ευκαιρίες για ανανέωση. Καθαρίστε την ντουλάπα σας, σταματήστε τις μη παραγωγικές συνήθειες ή αφήστε πίσω τις σχέσεις που δεν σας εξυπηρετούν πλέον. Κάθε τέλος είναι μια ευκαιρία να τακτοποιήσετε τη ζωή σας και να δημιουργήσετε χώρο για νέες εμπειρίες».

14. Η Εγκράτεια σαν συμβουλή: «Βρείτε ισορροπία στην εργασία, το παιχνίδι και την ανάπαυση. Βάλτε λίγη ψυχαγωγία στην πολυάσχολη ζωή σας. Ισορροπήστε τον κοινωνικό χρόνο με τη μοναξιά. Το μέτρο στο φαγητό, το ποτό και την ψηφιακή ζωή θα σας κρατήσει υγιείς και συγκεντρωμένους. Δώστα χρόνο στα πράγματα για να εξελιχθούν».

15. Ο Διάβολος σαν συμβουλή: «Προσέξτε τις υπερβολές και τις παγίδες του υλισμού. Μετριάσετε τον χρόνο που περνάτε μπροστά στο κινητό σας, αντισταθείτε στις παρορμητικές αγορές ή απελευθερωθείτε από αρνητικά μοτίβα. Θυμηθείτε, έχετε τη δύναμη  τόσο να επιλέξετε τις αλυσίδες σας που σας κρατάνε φυλακισμένους όσο και να τις σπάσετε και ν' απελευθερωθείτε».

16. Ο Πύργος σαν συμβουλή: «Οι απροσδόκητες διαταραχές μπορεί να είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης. Μια ξαφνική αλλαγή εργασίας, μια μετακόμιση ή μια αλλαγή σχέσης μπορεί να είναι τρομακτική αλλά κι απελευθερωτική. Παρτε τα μαθήματά σας και ξαναχτίστε με θεμέλια πιο δυνατά και πιο αυθεντικά από πριν».

17. Το Αστέρι σαν συμβουλή: "Παραμείνετε αισιόδοξοι, ειδικά σε δύσκολες στιγμές. Το φως στην άκρη του τούνελ δεν είναι μακριά. Εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη καθημερινά, επικεντρωθείτε στην ευημερία σας και θυμηθείτε ότι η θεραπεία είναι ένα ταξίδι. Μοιραστείτε την ελπίδα σας με άλλους. Η αισιοδοξία σας είναι μεταδοτική».

18. Η Σελήνη σαν συμβουλή: "Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, ειδικά όταν τα πράγματα φαίνονται ασαφή. Εάν βιώνετε εξαπάτηση ή σύγχυση, κοιτάξτε πέρα από την επιφάνεια. Ακούστε το ένστικτό σας όταν παίρνετε αποφάσεις και δώστε προσοχή στα όνειρά σας – μπορεί να σας λένε κάτι σημαντικό».

19. Ο Ήλιος σαν συμβουλή: "Γιορτάστε τις επιτυχίες σας, μεγάλες και μικρές. Απολαύστε την ύπαιθρο, απολαύστε στιγμές με τους αγαπημένους σας και συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Η θετικότητα και η ζωτικότητά σας θα είναι ένας μαγνήτης που θα φέρει χαρά κι αφθονία στη ζωή σας».

20. Η Κρίση σαν συμβουλή: "Η τακτική αυτο-κριτική κι ο προβληματισμός οδηγούν στην ανάπτυξη. Αφιερώστε χρόνο για να αξιολογήσετε τις ενέργειές σας και τα αποτελέσματά τους. Είστε πιστοί στις αξίες σας; Σκεφτείτε τι σας δίδαξε το παρελθόν και μην επαναλαμβάνετε τα ίδια λάθη».

21. Ο Κόσμος σαν συμβουλή: «Αναγνωρίστε τα επιτεύγματά σας, γνωρίζοντας ότι κάθε τέλος σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου ταξιδιού. Γιορτάστε τις σημαντικές στιγμές στη ζωή σας: την επίτευξη ενός επαγγελματικού στόχου, μία ανακαίνιση, ένα ταξίδι ή την ολοκλήρωση ενός σημαντικού σταδίου σε μία σχέση. Αναγνωρίστε ότι όλα στη ζωή μας είναι αλληλένδετα κι ότι η κάθε πράξη σας έχει τον αντίκτυπό της στον κόσμο γύρω σας» .


Δείξε την κάρτα μου

Ημ/νία Γέννησης